Grieks restaurant Mykonos
Peperstraat 29
1441 BH Purmerend
0299-421109
E-mail Grieks restaurant Mykonos
Grieks restaurant Mykonos is 7 dagen per week geopend. U bent vanaf 16.30uur van harte welkom. Wilt u reserveren klik hier.
Ma, di, wo, do, € 22,75 pp. Vr, za, zo € 24,75 pp. Te bestellen voor minimaal twee personen.
Stokbrood met kruidenboter vooraf
Fasolia salata | Bonensalade |
Feta | Feta met tomaat |
Goriatiki | Griekse gemengde salade |
Kotopoulo salata | Frisse salade van kip |
Elies | Diverse olijven |
Lachano salata | Witte koolsalade |
Patato salata | Aardappelensalade met spinazie, ui, prei en paprika |
Piperia | Gegrilde zoete paprika met olijfolie |
Pita | Grieks brood met kruidenboter |
Tonno salata | Frisse tonijnsalade |
Tzatziki | Griekse yoghurt, knoflook en komkommer |
Chortopita | Bladerdeeg met groenten |
Feta Fourou | Griekse geitenkaas uit de oven met tomaat, knoflook en olijven |
Kolokithakia | Gebakken courgette |
Manitaria | Champignons in roomsaus |
Spinazio | Warme geitenkaas met honing en pijnboompitten, op een bedje van wilde spinazie |
Tiropita | Bladerdeeg gevuld met feta |
Dolmadakia | Druivenbladeren gevuld met gehakt en rijst |
Giros skordates | Pittige, gesnipperde varkensvlees |
Kotopoulakia | Gegrilde kippenvleugeltjes met kerriesaus |
Keftedakia | Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus |
Kotopoulo fileto | Gegrilde kipfiletspiesje |
Moussaka | Traditioneel ovengerecht van laagjes aardappelen, aubergine, gehakt en becamelsaus |
Loukaniko me saltsa | Gebakken worst in tomatensaus |
Riganato | Gebakken varkenshaas met oregano |
Suflaki | Spiesje van varkenshaas |
Garides skordates | Gebakken garnalen in knoflook |
Kalamaria | Gebakken inktvisringen |
Midia tiganita | Gepanneerde mosselen met knoflooksaus |
Suflaki solomos | Spiesje van zalm |
Wat zijn mezedes eigenlijk?
Een meze (“tapa”) is een klein vers bereid hapje, dat in combinatie met andere mezedes wordt gegeten. Het is geen voorgerecht of onderdeel van een diner, maar een aparte eet-ervaring. Mezedes worden geserveerd als ze klaar zijn, dus het kan voorkomen dat niet alle gerechtjes tegelijkertijd komen.
Het is in Griekenland gebruikelijk om met vrienden of familie samen te komen of uit te gaan om mezedes te eten. Zij delen dan de verschillende gerechtjes op kleine bordjes, drinken drankjes, praten en lachen.
Kortom: genieten.
Het is helaas niet mogelijk mezedes te combineren met de dinerkaart. Dus u en uw tafelgenoten kiezen allemaal voor de mezedes of allemaal a la carte.Per ronde maximaal kunt u 2 mezedes per persoon bestellen. Verspilling wordt niet gewaardeerd, bestel dus alleen zoveel u kunt eten. De laatste ronde mezedes kan om 21:30 worden besteld.
Kali orexi ; eet smakelijk.